Valtuuston koko säilyi äänestyksellä 21:ssä

Toivakan kunnanvaltuusto päätti 10.10.2016 säilyttää kunnanvaltuuston koko tulevallakin valtuustokaudella nykyisenä eli 21 valtuutettuna. Jos valtuusto ei olisi asiaa käsitellyt tämän vuoden loppuun mennessä, olisi valtuuston koko pudonnut uuden kuntalain muutoksen takia automaattisesti 13 valtuutettuun. Päätös syntyi äänestyksellä.

Valtuuston kooksi päätettiin 21 äänin 17 – 3

Lauri Niemi esitti valtuuston koon säilyttämistä 21:ssä. Esitystä kannatti Juha Juusela ja Varja Oksanen. Sakari Ainali esitti Juha Hiekkasen kannattamana valtuuston kooksi 17 valtuutettua.

Lauri Niemen esitystä valtuuston kooksi 21 puolesta äänesti Juha Juusela, Sinikka Jäntti, Markku Järvenpää, Paula Keteli, Irja Lamberg, Päivi Leppänen, Kari Mäkinen, Lauri Niemi, Satu Nummi, Varja Oksanen, Kari Parviainen, Tapio Salmi, Jouko Sundvall, Pentti Waldén, Ahti Heinonen, Jorma Staudinger ja Jouko Vanhatalo.

Sakari Ainakin esitystä valtuuston kooksi 17 puolesta äänesti Sakari Ainali, Juha Hiekkanen ja Jyrki Halttunen.

Lisätietoja valtuuston pöytäkirjasta

http://www.toivakka.fi/poytakirjat/kokous/2016425-6.HTM

Saatat myös pitää...

Sivu yrität löytää ei ole olemassa, tai on siirretty. Käytä valikkoja tai hakua löytääksesi mitä etsit.

  1. Juha Juusela sanoo:

    Valtuuston koon pienentäminen olisi tarkoittanut vallan keskittymistä entistä harvemman henkilön ja poliittisen ryhmän käsiin. Tästä olisi eniten hyötynyt Toivakan suurin poliittinen ryhmä, joka on Keskustan kunnallisjärjestö. Siksi pidin huolta siitä, että valtuuston koosta päättäminen tuotiin ajoissa valtuuston päätettäväksi.

    Useampikin kylä olisi voinut jäädä ilman ensimmäistäkään valtuutettua, jos Keskustapuolueen vahvojen miesten esitys 17 valtuutetusta olisi mennyt läpi. Onneksi muut puolueet ja muut keskustan valtuutetut hoksasivat tilanteen ja äänestivät pienennystä vastaan.

Vastaa