Kunnallisveroprosentti nousi

Toivakan kunnanvaltuusto päätti 14.11.2016 nostaa tuloveroprosentin (kunnallisveroprosentti) nykyisestä 20,50%:sta 21,00%:iin. Jouko Sundvall esitti tuloveroprosentin säilyttämistä nykyisellään ja Juha Juusela kannatti esitystä. Muut eivät esitykselle lämmenneet äänestyksessä, joten kunnanhallituksen pohjaesitys veroprosnetin nostosta jäi voimaan. Päätöspykälä.

Kiinteistöveroprosentteihin ei muutoksia

Kiinteistöveroprosentit säilyivät nykyisellään.  Päätöspykälä.

  • yleinen kiinteistöveroprosentti 1,10%
  • vakituiset asuinrakennukset 0,45%
  • muut asuinrakennukset 1,10%
  • rakentamaton rakennuspaikka 3,00%

Kokouksen taltioinnin voi katsoa linkistä.

Varsinainen kokous alkaa noin 27 minuutin kohdalta.

Veroprosentin käsittely alkaa kohdasta 33.30

Saatat myös pitää...

2 Kommenttia

  1. Meiris Suominen sanoo:

    itseäni kummastuttaa tässä lähinnä talousarvion pessimistisyys ja korotuspaineiden liioittelu…. kunnan strategian mukaisesti meillä pitäisi olla muuttovoittoa, uusia yritittäjiä ja yrityspaikkoja sekä huomattavasti enemmän kiinteistöveroja. Hienosti ovat virkamiehet strategian mukaisesti työtä tehneet, mutta miksi he eivät usko itse saavansa aikaan tulosta ? On tehty kuntamarkkinointia, Pure Toivakkaa, yrityskaavaa, kiinteistökartoitusta ja positiivinen pöhinä on minusta kunnasta ollut vireillä…. mutta sitten itse tekijät realisoivat tekemisensä erittäin pessimistisellä talousarviolla ? No pessimistihän ei tietenkään pety, mutta kun minusta tästä puuttuu jo täysin realismikin. Miksi meillä kunnallisverotulot laskisivat ? tällä hetkellä kunnassa on 1 henkilö vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan ja huoltosuhde (eli työssäkäyvien määrä suhteutettuna lapsiin ja vanhuksiin) parantunut. Eli päin vastoin sen pitäisi olla parempi kuin viime vuonna. Yhteisöveronkin on arvioitu laskevan

  2. Meiris Suominen sanoo:

    jatkoa edelliseen…vaikka on panostettu eri hankkeilla yritys puolelle. No tähän ei tietenkään voi kunta yksin vaikuttaa vaan yrityksien liikevaihdot ovat varmaan laskeneet. Eniten kummastuttaa tämä kiinteistöveron lasku ja sen jälkeen täysi staattisuus. On tehty tonttimarkkinointi ja kiinteistökartoitusta viime vuodesta alkaen ja näiden seurauksena onkin saatu ennätysmäärä ”rakennuslupahakemuksia”. Kaikki nämä rakennuslupahakemukset tietävät tietenkin ihan tuloja lupamaksujen muodossa, mutta ennenkaikkea kiinteistöverotuottoja kunnalle. Miksi näitä tuottoja ei ole talousarviossa ? Lisäksi kiinteistöverot nousivat kuten varmaan suurin osa kiinteistöjen omistajista maksulapuissaan ovat huomanneet.

Vastaa