Asukaskuuleminen joukkoliikennepalveluista

Keski-Suomen ELY-keskuksen (Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus) valmisteleman ehdotuksen mukaan Toivakka – Jyväskylä yhteysvälin joukkoliikenne palvelutasoluokitus on VI, mikä tarkoittaa yleisesti 3-5 vuoroa arkipäivisin suuntaansa liikennöintiajan ollessa 7.00/8.00–17.00. Palvelutason määrittelyn tarkoituksena on ilmaista, millaisia joukkoliikenteen palveluja alueella halutaan tarjota ja millaiseksi toimivaltainen viranomainen pyrkii kehittämään alueen joukkoliikennepalveluja.

Palvelutason määrittely pohjautuu nykytilan analyysista saatuihin tuloksiin, yhdessä liikenteenharjoittajien ja kuntien edustajien kanssa tunnistettuihin liikkumistarpeisiin sekä käytettävissä olevaan julkiseen rahoitukseen. Palvelutason määrittely ei kuitenkaan velvoita toimivaltaista viranomaista tarjoamaan määritetyn palvelutason mukaista liikennettä.

Käy antamassa oma kommenttisi palvelutasoehdotuksesta Keski-Suomen ELY-keskukselle vastaamalla kyselyyn 13.1.2017 mennessä.

Lähteet

  • Keski-Suomen ELY-keskuksen ja kuntien valmisteleman ehdotuksen kooste.
  • Keski-Suomen ELY-keskuksen tiedote (Keski-Suomen ELY-keskuksen joukkoliikenteen palvelutasomäärittely, asukaskuuleminen).
  • Toivakan kunnan tiedote.
  • Lisätietoa palvelutason määrittelystä liikenneviraston ohjejulkaisussa.

Toivakkalainen

Sivuston ylläpitäjä

Saatat myös pitää...

Sivu yrität löytää ei ole olemassa, tai on siirretty. Käytä valikkoja tai hakua löytääksesi mitä etsit.

  1. Juha Juusela sanoo:

    Vielä ehtii lähes viikon ajan aina perjantaihin 13.1.2017 asti käydä kommentoimassa bussivuoroja ja pyytää Toivakkaan lisää sopivampia bussivuoroja. Tämä kannattaa tehdä, vaikka juuri nyt ei itse bussikyytejä tarvitsisikaan. Parempi julkinen liikenne lisää Toivakan elinvoimaa, asukasmäärää ja mm. asuntojen arvoa jne.

Vastaa