Perusturvalautakunta päätti olla rakentamatta uutta palvelukeskusta

Toivakan perusturvalautakunta päätti tiistaina 10.1.2017 äänin 4 – 2 hyväksyä perusturvajohtaja Anu Pihlin tekemä pohjaesitys, jonka mukaan kunta ei ryhdy rakentamaan uutta palvelukeskusta. Asia menee vielä kunnanhallituksen ja lopullisesti valtuuston päätettäväksi.

Ote perusturvalautakunnan kunnan nettisivulla olevasta päätöspykälästä 10.1.2017:

Ehdotus:

1. Toivakan kunnan perusturvalautakunta päättää esittää kunnan hallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että Toivakan kunta ei tässä maakunta- ja soteuudistustilanteessa lähde rakentamaan itse vanhusten palvelukeskusta aikataulullisten ja taloudellisten riskien ollessa liian suuret.

2. Toivakan kunnan perusturvalautakunta päättää ottaa käyttöön ïkääntyneiden palveluasumisen palvelusetelin mahollisimman pian. Tätä varten valmistellaan palvelusetelin käyttöönoton edellyttämät prosessit sekä sääntökirja, joka tuodaan perusturvalautakunnan hyväksyttäväksi.

Päätös:

Henna Breilin jääväsi itsensä palvelusuhde ja toimeksiantosuhde jäävinä. Henna Breilin poistui kokouksesta 16:43 pykälän käsittelyn ajaksi.

Kohta 1

Varja Oksanen teki vastaehdotuksen Toivakan kunnan perusturvalautakunta päättää esittää kunnan hallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että Toivakan kunta jatkaa uuden Palvelukeskuksen suunnittelua kunnan omana työnä ja niin, että Palvelukeskus kokonaisuudessaan säilyy kunnan omistuksessa 2019 saakka.

Topi Saarelainen kannatti ehdotusta.

Perusturvalautakunta äänesti asiasta perusturvajohtajan esityksen ollessa pohjaesityksenä. Perusturvajohtajan esitystä kannatti 4 (Jäntti, Järvenpää, Marjakoski, Torppa) ja vastaesitystä kannatti 2 (Oksanen, Saarelainen)

Hyväksyttiin pohjaesityksen mukaan.

Kohta 2

Hyväksyttiin yksimielisesti.

Mitä päätös tarkoittaa?

Päätös tarkoittaa sitä, että perusturvalautakunta päätti osaltaan jättää uuden palvelukeskuksen rakentamisen maakunnan tai markkinavoimien tehtäväksi. Siten uuden palvelukeskuksen rakentamista voidaan pitää erittäin epätodennäköisena.

Lue lisää asiasta Toivakkalaisen aiemmasta artikkelista.

Ota kantaa, oliko perusturvalautakunnan päätös mielestäsi toivakkalaisten edun mukainen?

Vaikuta halutessasi kunnanhallituksen ja valtuuston jäsenten mielipiteihin ennenkuin nämä toimielimet tekevät asiasta oman päätöksensä.

Osallistu myös Toivakan kunnan järjestämään asiaa käsittelevään kuntalaisseminaariin 23.1.2017.

Saatat myös pitää...

Sivu yrität löytää ei ole olemassa, tai on siirretty. Käytä valikkoja tai hakua löytääksesi mitä etsit.

  1. Meiris Suominen sanoo:

    Mikäli olet palvelukeskuksen rakentamisen puolesta niin käy allekirjoittamassa tämä nettiadressi https://www.adressit.com/vanhusten_palvelukeskuksen_rakentaminen_toivakkaan

Vastaa