Toivakkalainen.fi uutisoi kuntavaalien tulosillasta

Toivakkalainen.fi uutisoi kuntavaalien tulosillasta. Äänestyspaikkojen ovet myös Toivakan Kirjastossa sulkeutuvat klo 20, jolloin ennakkoäänestyksen tulostiedot julkaistaan. Vaalipäivän äänet saadaan Toivakassa laskettua mahdollisesti jopa jo noin klo 21 tietämissä.

Toivakkalainen.fi kertoo Toivakan alustavat tulostiedot eli valitut, tulokset puolueittain ja ehdokkaittain. Lopulliset tulokset vahvistetaan tarkistuslaskentojen jälkeen keskiviikkona 12.4.2017.

Vaalien tuloksen kehittymistä voi seurata Oikeusministeriön tulospalvelusivuilla.

Toivakan vaalivalvojaiset Ravintola Sun Toiveessa klo 18 alkaen

Toivakan puolueiden yhteiset vaalivalvojaiset ovat Ravintola Sun Toiveessa klo 18 alkaen. Toivakkalainen.fi saamien tietojen mukaan iso joukko eri puolueiden ehdokkaita ja aktiiveja sekä tavallisia kuntalaisiakin aikoo osallistua siihen. Jännitys tilaisuudessa voidaan ennustaa tihentyvän klo 20 ennakköäänestyksen tuloksen julkistamiseen ja toisen kerran noin tunti tämän jälkeen vaalipäivän tuloksen julkistamiseen.

Ennakkoäänestys enteilee aiempaa korkeampaa äänetysprosenttia

Lopullinen äänetysprosentti selviää myös klo 20 jälkeen. Viime kunnallisvaaleissa Toivakan äänestysprosentti oli 63,7%. Kuntavaalien 2017 ennakkoäänetysprosentti oli jo 0,9%-yksikköä viimekertaista korkeampi, mikä voi tarkoittaa myös korkeampaa vaalipäivän äänetysprosenttia. Ehdokasmäärän ja ehdokkaita asettaneiden ryhmien määrän kasvu ja aiempaa näkyvämpi kampanjointi edesauttavat äänestysprosentin nousua.

https://toivakkalainen.fi/2017/04/05/toivakan-ennakkoaanestysprosentti-nousi/

https://toivakkalainen.fi/2017/03/13/toivakkalaiset-aktiivisia-aanestajia-kuntavaaleissa/

Vaalipäivän äänestys jatkuu klo 20 asti toivakkalaisilla Toivakan kirjastossa

Vielä ehtii äänestää, kunhan saapuu Toivakan kirjastoon klo 20 mennessä.

https://toivakkalainen.fi/2017/04/09/kuntavaalien-varsinainen-vaalipaiva-sunnuntai-09042017-klo-9-20/

Saatat myös pitää...

Vastaa