Leijonien hankkimat lyhdyt käyttöön sankarihautausmailla

Lions Club Toivakka on hankkinut lyhdyt Toivakan ja Leivonmäen sankarihautausmaiden jokaiseen sankarihautaan. Lyhdyt on jo asennettu paikoilleen molemmille hautausmaille ja otettu käyttöönkin. Toivakan lyhdyt luovutettiin virallisesti käyttöön 3.12.2017. Klubi rahoitti hankinnan Toivakan Markkinamessut 2017 -tapahtuman tuotolla.

Kynttilälyhtyjen käyttöönluovutuksen yleisöä Toivakan sankarihautausmaalla 3.12.2017. Kuva Juha Juusela.

Käyttöönotto Toivakassa 3.12.2017

Toivakassa lyhdyt otettiin virallisesti käyttöön sunnuntaina 3.12. ennen klo 11 alkanutta messua. Messun jälkeen paljastettiin seurakuntakodilla Toivakan Veteraanit ry:n hankkima Pro Patria -taulu, jonka hankintaa LC Toivakka tuki 2 080,34 €:lla. Idea sankarihautausmaan lyhtyjen hankintaan tuli esille, kun klubin vuosittainen sankarihautojen jouluaaton kynttilöiden sytyttäminen koettiin hankalaksi oikuttelevassa säässä. Lyhdyt hankittiin Jyskän Varastomyymälästä, joka myös tuki hanketta merkittävästi. Videotallenne lyhtyjen käyttöönotosta Toivakassa on katsottavissa tästä linkistä toivakkalainen.fi Youtube-kanavalta.

Kynttilälyhtyjen käyttöönotto 3.12.2017 Toivakan sankarihautausmaalla. Kuvassa vasemmalta Jouni Syvänperä, Tuomo Heiska, Veli-Matti Porkka, Markku Kauppinen ja kirkkoherra Panu Partanen. Kuva Juha Juusela.

Lions Club Toivakka huolehtii lyhdyistä

Lions Club Toivakka aikoo sytyttää kynttilät Toivakan sankarihautausmaan lyhdyissä seuraavan kerran ainakin Itsenäisyyspäivän aattona klo 18 mennessä ja jouluaattona klo 12 mennessä. Klubi hoitaa lyhtyjä ja kerää lyhdyt keväällä pois kesäajaksi hautojen kunnossapidon helpottamiseksi. Lyhdyt palautetaan paikoilleen syksyllä viimeistään itsenäisyyspäiväksi.

LC Toivakka sytytti ensimmäisen kerran kynttilät lyhdyissä jo käyttööottoa edeltävänä iltana 2.12.2017. Kuva Juha Juusela.

Lähteet ja lisätietoja

Toivakkalainen.fi Youtube-kanavan videotallenne (kesto 5.21) käyttöönotosta 3.12.2017 https://youtu.be/5LhHwtqqyUU

Toivakkalainen.fi artikkeli Pro Patria -taulun julkistuksesta 3.12.2017

Lions Club Toivakan nettisivu sankarihautausmaiden lyhdyistä www.lctoivakka.fi

Saatat myös pitää...

Vastaa